Alkmaar

Ontdek Alkmaar: Een van de grootste kaas markten ter wereld

‘Kaaskoppenstad’, oftewel Alkmaar ligt op z’n 15 minuten met de auto van Oudkarspel vandaan. Alkmaar staat niet alleen bekend om haar kaasmarkt en voetbalclub AZ maar heeft meerdere oude gebouwen die al bestaan sinds de 16e eeuw, zoals het Stadshuis en de Accijnstoren aan de Bierkade.

De Kaasmarkt/ het Hollands Kaasmuseum
Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van kaas, hoe kaas gemaakt wordt en hoe verschillende smaken ontstaan? Ga dan naar het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar. Daar kunt u de geschiedenis ontdekken van de wereldberoemde Noord-Hollands kaas.

Naast het Kaasmuseum is er ook de Kaasmarkt op het Waagplein in Alkmaar waar u ook de geschiedenis van kaas kunt ontdekken. De Kaasmarkt wordt jaarlijks bezocht door honderdduizend bezoekers van over de hele wereld en is van vrijdag 27-03 t/m 27-09 te bezoeken.

Stedelijk Museum Alkmaar
Het stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste musea ter wereld! In het museum vindt u Oudhollandse kunst- en schilderwerken, stadsgeschiedenis én een bijzondere collectie van moderne kunst.

Restaurant de Heeren van Sonoy
Goed en lekker eten voor een acceptabele prijs op een unieke locatie: Bij de Heeren van Sonoy kunt u heerlijk dineren. Het Hof van Sonoy is vroeger een klooster geweest en dat maakt het een unieke beleving. U zult wel eerst 76 treden moeten betreden om te dineren in de Toren van Sonoy, maar daarna is het genieten van heerlijk eten, met een prachtig uitzicht over de stad.