Amsterdam

Bezoek prachtig Amsterdam, de hoofdstad van Nederland

Amsterdam ligt zo’n 30 minuten rijden met de auto bij het park vandaan. Amsterdam heette vroeger Amstelredam, maar de inwoners noemden de stad zelf Mokum. De stad is vernoemd naar een dam in de rivier de Amstel in de 13e eeuw.

De stad kreeg in 1300 stadsrechten en ontwikkelde zich al snel tot een welvarende handelsstad. Tijdens de Gouden Eeuw was Amsterdam één van de grootste en belangrijkste steden ter wereld.

Tegenwoordig zijn deze gloriedagen terug te zien aan onder meer de Grachtengordel en de vele indrukwekkende herenhuizen. Nog steeds komen toeristen van over de hele wereld naar Amsterdam om (onder meer) het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum en vele andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Internationaal staat de stad tevens bekend om de jaarlijkse terugkerende uitbundige Pride Parade, Sail Amsterdam, de buitensporige Koningsdagviering en de coffeeshops.


Van Gogh Museum
Vincent van Gogh is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars van 1853-1890. In het Van Gogh museum vindt u de grootste collectie van zijn werk.

Body Worlds
Maak een reis door het menselijk lichaam bij Body Worlds in het hartje van Amsterdam waar u alles te weten komt over het menselijk lichaam. Body Worlds heeft meer dan 200 echte anatomische modellen die laten zien hoe onze organen werken en wat het effect is van veel voorkomende ziekten en… onze slechte gewoontes!

Avond rondvaart door Amsterdam
Stap in de rondvaartboot en vaar 1,5 uur langs de grachten van Amsterdam en geniet van romantiek bij kaarslicht, de verlichte bezienswaardigheden en top attracties zoals het Anne Frank Huis.