Hoorn

Ontdek de historie van de Westfriese Hoorn

Hoorn ligt z’n 30 minuten van Oudkarspel vandaan met de auto. Hoorn is een stad en gemeente in West-Friesland. De stad Hoorn staat niet alleen bekend om haar unieke historische attractie de stoomtram en haar prachtige wandelroutes. Ook daar kunt u veel terug vinden van de bijzondere historie van Nederland.

Westfries Museum
U stapt door de poorten van dit 17e-eeuws monument zo ‘de Gouden Eeuw’ binnen. Het Westfries Museum heeft meer dan 25 ingerichte stijlkamers die u kunt bekijken met een gids; een echte ontdekkingsreis waar u alles te weten kunt komen over de Gouden Eeuw.

Het museum-schip De Halve Maen mag in uw ontdekkingsreis niet ontbreken! Stap aan boord van deze scheepsjacht en een gids vertelt u alles over het leven aan boord, de grootse avonturen en ontdekkingen van de bemanning.

Thermen sauna Suomi
Een prachtig wellness centrum in Noord Holland, waar u zeker de tijd verliest in de ontspannen sfeer. Thermen Sauna Suomi heeft geweldige faciliteiten, zoals buitenbaden, binnenbaden, whirlpools en alle verschillende soorten sauna’s. Natuurlijk kunt u ook terecht voor een professionele massage of gezichtsbehandeling door een van hun gediplomeerde medewerkers.

Restaurant La Sfida
Stap in de gezellige mediterrane sfeer bij La Sfida waar u kunt genieten van een heerlijke pizza of pasta wat vers voor u bereid wordt in een steenoven met daarbij een passende wijn!