Bergen

Dwaal door een levend schilderij van een Nederlands dorp.

Het kunstenaarsdorp Bergen ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Oudkarspel, waar traditioneel veel schrijvers, muzikanten, architecten en kunstenaars een thuis vinden. Het aangrenzende dorp Bergen aan Zee is een prachtig badplaats, waar je veel watersporten kunt beoefenen zoals surfen, kajakken en zeilen.

In de zomermaanden, op donderdagen en vrijdagen, zijn er kunstmarkten rond de Ruïnekerk. Daarnaast is er de Kunst 10-daagse die elk oktober tienduizenden bezoekers trekt.

Echte muziekliefhebbers bezoeken de muziekfestivals in Bergen, zoals de Holland Music Sessions in augustus en Jazz & Sail in het eerste weekend van september.

Noordhollands Duinreservaat
De sportliefhebber die van fietsen en wandelen houdt, zal zeker comfort vinden in dit beschermd natuurgebied. In het Noordhollands Duinreservaat vind je prachtige wandel- en fietsroutes.

Café Taverne
Café Taverne was een manege voor paarden in 1800 en sinds 1965 is het een café/restaurant en later ook een bioscoop. Sinds 1965 is Taverne ook een monument in de stad Bergen. In de jaren zeventig was het “the place to be” voor jongeren. Naast een lekkere lunch heeft Taverne altijd bands en topkwaliteitsmuziek in het weekend. Je kunt dansen en swingen terwijl je van een drankje geniet.

Restaurant Loetje
Zin in een smakelijke malse biefstuk? Dan raden we je ten zeerste aan om naar restaurant Loetje te gaan, gelegen aan de overkant van de straat van de Ruïnekerk, midden in het centrum van Bergen. Regen of zonneschijn, Loetje is altijd een geweldige plek om naartoe te gaan. Op zonnige dagen kun je ontbijten, lunchen of dineren op een heerlijk terras, terwijl je geniet van het uitzicht over het hart van de stad.