Enkhuizen

Een reis die de moeite waard is: de havenstad Enkhuizen

Het pittoreske stadje Enkhuizen is op zo’n 45 minuten rijden van Bungalowpark Oudkarspel gelegen. Enkhuizen is een stad in West-Friesland gelegen aan het Markermeer en het IJsselmeer en wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen vanwege de jachthavens, het Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland. Enkhuizen word ook wel ‘de Haringstad’ genoemd vanwege zijn verleden als centrum voor de haring visserij.

Sprookjeswonderland
Stap samen met uw kinderen in de betovering van Sprookjeswonderland. Gezellig samen naar het kabouterdorp of naar kinderboerderij ‘de Bokkesprong’, waar u kunt genieten van de geitjes, kangoeroes, damhertjes en nog veel meer dieren!

Dit fantastische pretpark voor kinderen is ooit ontstaan door een grapje van een man die een kabouterpop gemaakt had in 1973. Sindsdien is het uitgegroeid tot een volwaardig pretpark, met vele leuke en soms spannende attracties, een grote speeltuin en verschillende voorstellingen.

Eten op Sprookjeswonderland
Wilt u de dag afsluiten met een lekkere pannenkoek? Bij de Vergulde Koekenpan kunt u de echte Hollandse pannenkoek geserveerd krijgen. Wanneer u toch liever een snack of een patatje heeft, bent u altijd welkom bij snackpaviljoen de Vrolijke Friet.

Zuiderzeemuseum
Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes in het buiten museum van het Zuiderzeemuseum, waar u kennis kunt maken met de bewoners van de vissersstad Urk. In het museum worden verschillende collecties gepresenteerd. U kunt een indrukwekkende reis rondom de Zuiderzee maken en ervaren hoe met in die tijd leefde aan deze binnenzee. De tentoonstelling neemt u mee op een reis vanuit Enkhuizen over de Afsluitdijk naar Friesland.

Restaurant de Mastenbar
De Mastenbar ligt aan de Compagnieshaven, de drukste passantenhaven van Enkhuizen. Lekker lunchen of dineren met een prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Vanuit het restaurant kijkt u uit over Het Krabbersgat, de drukste vaarroute van het IJsselmeer.