Schoorl

De prachtige duinen van Schoorl zijn een lust voor het oog

Op z’n 20 minuten rijden van Oudkarspel ligt Schoorl, een prachtig dorp met aangrenzend de badplaats Schoorl aan Zee. De tocht naar Schoorl aan Zee is uniek, omdat deze prachtige plek alleen te voet of per fiets bereikbaar is.

Schoorl staat bekend om haar prachtige natuurgebieden, zoals de Klimduin, dat tevens een bijzonder fijne plek om even te rusten alvorens u de klim aflegt. Eenmaal boven aangekomen ligt een imposant duin landschap aan uw voeten; het begin van een heerlijke wandeltocht door het reservaat.

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Echte natuurliefhebbers halen hun hart op in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Het gebied biedt mooie wandel en fietsroutes en het Buitencentrum organiseert regelmatig leuke workshops, waar u meer leert over de natuur.

De Klimduin
Een mooie, avontuurlijke tocht door de duinen begint bij de Klimduin. Na een behoorlijke klim bevindt u zich ineens in een prachtig natuurgebied, een duinlandschap dat veel spectaculaire wandelroutes biedt. Het uitzicht vanaf de top alleen al maakt de klim de moeite waard.

Restaurant ‘T Trefpunt
Met uitzicht op de Klimduin is Restaurant ’t Trefpunt een uitstekende keuze om na een lange wandeltocht neer te strijken. U kunt daar kiezen voor een heerlijk kopje koffie met gebak of misschien wel een warme chocolademelk met slagroom. U kunt ook heerlijk dineren bij ’t Trefpunt. Heeft u zin in een pizza, een heerlijke tournedos of toch liever vis? U vindt het beste van de stad, op de menukaart van ’t Trefpunt.