Schagen

Een reis naar het verleden, in de kop van Noord-Holland

Schagen ligt op z’n 10 minuten met de auto van Oudkarspel vandaan. De stad heeft landelijke bekendheid om haar West-Friese folklore markt en Paasvee tentoonstelling. De Paasvee tentoonstelling in Schagen is een jaarlijkse tentoonstelling die tien dagen voor Pasen plaatsvindt. Hoewel het doel is om vee te verkopen, is de markt inmiddels is het uitgegroeid tot een bijzonder feest, dat vanaf de middag plaatsvindt in en rondom diverse horecagelegenheden.

De West-Friese folklore markt bestaat al sinds 1953. De West-Friese folklore markt vindt elke donderdag plaats, gespreid over 10 weken. Elke dag staat in het teken van de manier waarop mensen in dit gebied leefden in het jaar 1910. De mensen die deelnemen aan de vieringen dragen traditionele, karakteristieke kostuums en organiseren een speciale parade, waar u koetsen voorbij ziet komen.

Automuseum Schagen
Oldtimers, oldtimers en meer oldtimers! In het Automuseum Schagen vind je een prachtige collectie en leer je over de geschiedenis ervan. Arie Kapitein, de oprichter van het Automuseum, neemt je mee op reis door de geschiedenis en vertelt je alles wat je ooit wilde weten over de eerste auto’s op aarde.

Wist u bijvoorbeeld dat de eerste vrachtwagen een omgebouwde T-Ford was uit 1931? Als u benieuwd bent naar de geschiedenis van verschillende auto merken uit Europa en Amerika, ga dan naar het Automuseum in Schagen voor een leerzaam dagje uit.

Cinemagnus
Zin om een avondje naar de bioscoop te gaan? In Schagen vindt u Cinemagnus; een niet al te grote bioscoop met keuze uit genoeg films. De internationale films hebben Nederlandse ondertiteling en zijn meestal Engels gesproken.

Restaurant TOV
Dit uitstekende restaurant brengt u kwaliteit, originaliteit en ambachtelijkheid aan tafel. De naam TOV staat voor Team Overgetelijk Verassend en dat is dus precies wat u kunt verwachten als u aanschuift voor het diner.