Langedijk

Een rijk van Duizend Eilanden

Langedijk heeft vermoedelijk haar naam ontleend aan de lange waterkering, die van Sint-Pancras tot voorbij Oudkarspel liep. Het gebied van Langedijk wordt ook wel eens Het Rijk der Duizend eilanden genoemd. Het land werd vooral gebruikt voor akkerbouw en vee teelt. In Langedijk ligt het natuur en recreatiegebied Geestmerambacht onder andere bekend van Indian Summer festival, dat een keer per jaar wordt georganiseerd.

Museum Broekerveiling/ Rondvaart Langedijk
De oudste veiling ter wereld vindt u in Broek op Langedijk, in het Broekerveiling Museum. Daar komt u echt alles te weten over hoe de veilingen zijn ontstaan. U kunt ook een leerzame rondvaart maken met een echte schipper, die u alles zal vertellen over ‘het Rijk der Duizend Eilanden’.

Grandcafé Marktzicht
Bent u op zoek naar een goede plek om te dineren? Dan raden wij u Grand Café Marktzicht van harte aan. Het menu heeft een groot aanbod aan heerlijke gerechten met seizoens-groenten, fruit en vlees. U kunt ook buiten aan het water zitten, waar u kunt genieten van de boten die passeren met een heerlijk uitzicht op het Museum Broekerveiling.

Een heerlijke tocht met een echte Solex!
Ontdek het plezier en gemak, van een tocht door het Noord Hollandse Landschap met een echte oude solex! Vanaf Bungalowpark Oudkarspel kunt u gezellig met u vrienden of familie een rondje Broek op Langedijk doen of lekker uitwaaien op het strand, waar samen met tour begeleider in een mum van tijd naar toe rijdt.